Matjessill med brynt smör

6
1
Matjessill med brynt smör

Matjessill med brynt smör är ett utmärkt alternativ när du vill imponera på vännerna med något klassiskt, fast annorlunda. Matjessillen är vacker att servera på en bädd av nykokt färskpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Matjessill med brynt smör

Ingredienser

4 portioner
1 burk matjessillfiléer (à 570 g)
1 tomat
1 gul lök
4 kokta färskpotatisar
2 msk smör
2 msk finhackad gräslök
1 msk ketjap manis (1 msk kan bytas mot 1/2 msk vanlig soja)
1/2 msk flytande honung
salt och peppar
dillkvistar till garnering

För alla

Matjessill med brynt smör är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Aina

2014-06-18

Toppen! Enkelt och ingredienser som finns hemma. Detta ska jag laga flera gånger. Tack!

Näringsvärde per portion

Energi 1520 KJ / 360 kCal
Fett 24 g
Läs mer om näringsvärden