Matjessill med brynt smör

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
1
Matjessill med brynt smör

Matjessill med brynt smör är ett utmärkt alternativ när du vill imponera på vännerna med något klassiskt, fast annorlunda. Matjessillen är vacker att servera på en bädd av nykokt färskpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Matjessill med brynt smör

Ingredienser

4 portioner
1 burk matjessillfiléer (à 570 g)
1 tomat
1 gul lök
4 kokta färskpotatisar
2 msk smör
2 msk finhackad gräslök
1 msk ketjap manis (1 msk kan bytas mot 1/2 msk vanlig soja)
1/2 msk flytande honung
salt
peppar
dillkvistar till garnering

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Toppen! Enkelt och ingredienser som finns hemma. Detta ska jag laga flera gånger. Tack!

Aina

2014-06-18

Näringsvärde per portion

Energi1520 KJ / 360 kCal
Fett24 g

Testa liknande recept

Sötstark sojaglaze
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sill med örter och brynt smör
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med strimlat fläsk
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Matjesrulle
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Revben med plommon och stjärnanis
Betyg 3 av 5.
56 personer har röstat
Under 60 min att tillaga