Matjessill med brynt smör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matjessill med brynt smör

Matjessill med brynt smör är ett utmärkt alternativ när du vill imponera på vännerna med något klassiskt, fast annorlunda. Matjessillen är vacker att servera på en bädd av nykokt färskpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

  1. Kärna ur tomaten och tärna den fint. Skala och finhacka löken.
  2. Skiva potatisen och lägg den i bottnen på en form med kanter. Skär sillfiléerna i lite större bitar och lägg ovanpå.
  3. Bryn smöret och lägg i tomaterna, löken och gräslöken. Rör i sojasåsen. Häll smör-och grönsakshacket över sillen.
  4. Krydda med salt och peppar. Garnera med dill.

För alla

Matjessill med brynt smör är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk matjessillfiléer (à 570 g)
  • 1 tomat
  • 1 gul lök
  • 4 kokta färskpotatisar
  • 2 msk smör
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk ketjap manis (1 msk kan bytas mot 1/2 msk vanlig soja)
  • 1/2 msk flytande honung
  • salt och peppar
  • dillkvistar till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1520 kJ / 360 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden