Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil

Sommarens smaker på en tallrik! Den här rätten med smulad kavring, ägg, färskpotatis, gräddfil och Västerbottensost passar bra på buffébordet eller som förrätt. Enkel och snabb att både förbereda och laga!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi1614 KJ / 386 kCal
Fett24 g
Salt1.91 g
Kolhydrater27 g
Protein15 g
Kommentarer
3 stMycket gott!
Margareta
Enkelt med mycket smak. Vi åt den som huvudrätt. Den blir nog tradition från och med nu
Monica
Denna rätt är en storfavorit. Alltid uppskattad av gästerna. Oftast gör jag den som ensamrätt under midsommar. Bytt matjesill till smakrik hemmagjort kryddsill, blir ännu godare.
Anna-liisa