Matjeslåda med lök

Somrig matjeslåda med lök, som är ett måste på midsommar. Matjeslådan går snabbt att tillaga och med dess intensiva och krämiga smak kommer den att bli en favorit bland vännerna.

Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar eller färskpotatis (12 potatisar motsvarar ca 1 kg)
1 - 1 1/2 purjolökar
2 rödlökar
1/2 msk flytande margarin
2 burkar matjessill (à 200 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde (max 5 %)
1 msk potatismjöl
1 msk senap
2 krm peppar
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2301 KJ / 552 kCal
Fett20.1 g
Kommentarer
6 stSnabbt och gott till midsommarbuffén!
Ann-kristin
Lättlagat, gott och liksom mer mat än bara traditionell matjes med potatis och tillbehör.
Mona
Grädde "max 5%" - vad menar ni?
Gabriella
Hej Gabriella! Vi har nu förtydligat i receptet att det är 5% matlagningsgrädde man ska använda. Men det går bra att använda fetare grädde om man vill det. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Mycket God, vi var sex personer som åt rätten på midsommarafton i Dalarna alla var väldigt nöjda och ville ha resptet. Går snabt att tillaga . Prova
Riitta
Mycket god, tom. godare än jansson måste jag säga. Jag har bjudit på den flera gånger och jag har alltid fått mycket beröm för denna underbara matjelåda.Ni måste bara testa... GOD JUL och lycka till
Birgitta
Mycket goda sillådor har jag blivit bjuden på och även tillagat själv, men denna matjeslåda den var mer än bara perfekt. Prova den, bjud in grannen och njut tillsammans.Smaklig måltid.
Valborg