Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Matjesbuffé

En klassisk macka som du bara måste ha på buffébordet. Det går snabbt och enkelt att ta fram påläggen och tillsammans med Västerbottensost, gräslök och gräddfilen blir det en magnifik matjesbuffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 100 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär upp matjesfiléerna i sneda, snygga bitar och lägg upp dem på avlånga fat. Ha gärna många förberedda fat att byta ut de tomma faten med, så ser det fräschare ut.
  2. Hårdbrödkakor kan gärna serveras i sina förpackningar, liksom smöret/margarinet.

Ingredienser

Portioner: 100
  • 7 1/2 kg matjessill (hela filéer)
  • 2 kg Västerbottensost
  • 350 g gräslök
  • 3 l gräddfil
  • 4 paket stora knäckebröd (hårdbrödkakor à 800 g)
  • 2 paket smör à 600 g, Bregott eller liknande
Lägg till i inköpslistan