Matjessill med citron- och pepparrotscrème och ägg

Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
0
Matjessill med citron- och pepparrotscrème och ägg

Klassiska smaker bjuds i detta vackra sillfat, som matjessill, färsk potatis och kokta ägg. Crème fraichen, med smak av både färsk pepparrot och citron, matchar sedan fint in i sältan från matjessillen.

Matjessill med citron- och pepparrotscrème och ägg

Ingredienser

8 bufféportioner
400 g  små potatisar (gärna färskpotatis)
4   ägg
skalet av 1   citron
2 msk  färsk riven pepparrot
2 dl  crème fraiche
salt
svartpeppar
1   förp hela matjessillfiléer (à 570 g)
8   rädisor

Till garnering

färsk riven pepparrot
1   kruka dill

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1139 KJ / 272 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater13 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Matjessill, kavringssmul och brynt smörkräm
Betyg 4.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sillbruschetta
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sillomelett
Betyg 1.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Matjessilltallrik med pepparrot
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lergrytebakad potatis med matjessill
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjesrulle
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga