UNDER 30 MIN | Medel

Matiga våfflor med spenat

Belgiska våfflor är lite tjockare, saftigare och gräddas i ett belgiskt våffeljärn som ger en fyrkantig form. Här har vi gjort matiga våfflor med spenat i smeten som gör att de blir läckert gröna. Servera spenatvåfflorna med pocherade ägg, rökt lax och gärna dill!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret. Mixa alla ingredienser till våfflan utom smöret med en stavmixer. Rör ner smöret. Hetta upp ett belgiskt våffeljärn. Smörj den första laggen. Grädda våfflorna gyllene.  
  2. Till servering: Servera med Pocherade ägg och lax. Toppa gärna med dill.

För alla

Inehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 8-10 st
  • 100 g smör (+ extra till gräddning)
  • 100 g färsk bladspenat
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
Till servering
  • pocherade ägg (se länk i steg 2)
  • rökt lax
  • dill