Matiga våfflor med spenat
Belgiska våfflor är lite tjockare, saftigare och gräddas i ett belgiskt våffeljärn som ger en fyrkantig form. Här har vi gjort matiga våfflor med spenat i smeten som gör att de blir läckert gröna. Servera spenatvåfflorna med pocherade ägg, rökt lax och gärna dill!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
8-10 st
100 g smör (+ extra till gräddning)
100 g färsk bladspenat
4 dl vetemjöl
2 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 tsk bakpulver
Till servering
pocherade ägg (se länk i steg 2)
rökt lax
dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde med Keso och Tångkaviar som tillbehör istället, blev riktigt gott. Perfekt till brunchen och uppskattat av alla som var där!
Vidar
2024-03-17Gör Våfflor måndag efter våffeldagen morgon?
Erik
2023-03-21Hej Erik! Vofflor är ju gott alla dagar på året :) men just våffeldagen infaller 25/3. Här kan du läsa mer om du vill https://www.ica.se/artikel/nar-ar-vaffeldagen/ Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-21Skulle vilja ha recept på våfflor utan vetemjöl, eftersom jag inte kan äta ngt med vetemjöl i. Det är inte bara glutenfritt vetemjöl utan, det vetemjöl över huvud taget.
Ing-marie
2023-03-14Tack för din fråga Ing-Marie! Här hittar du recept på glutenfria våfflor https://www.ica.se/recept/glutenfria-vafflor-729494/ eller detta https://www.ica.se/recept/vegovafflor-utan-gluten-540654/ men då får du välja en vetefri mjölmix. Hoppas du gillar recepten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-21