Matiga våfflor med spenat

2
2
Matiga våfflor med spenat

Belgiska våfflor är lite tjockare, saftigare och gräddas i ett belgiskt våffeljärn som ger en fyrkantig form. Här har vi gjort matiga våfflor med spenat i smeten som gör att de blir läckert gröna. Servera spenatvåfflorna med pocherade ägg, rökt lax och gärna dill!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Matiga våfflor med spenat

Ingredienser

8-10 st
100 g
smör (+ extra till gräddning)
100 g
färsk bladspenat
4 dl
vetemjöl
2
ägg
4 dl
mjölk
1 tsk
salt
1 tsk
strösocker
1 tsk
bakpulver

Till servering

pocherade ägg (se länk i steg 2)
rökt lax
dill

För alla

Inehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Marianne

5/21/2020

Mycket gott perfekt att bjuda gäster på

Nicole

3/25/2020

Kan man göra dessa i vanligt järn?

Redaktionen ICAse

3/25/2020

Hej Nicole! Du bör absolut kunna grädda dem i vanligt våffeljärn. De blir inte lika höga men säkert goda ändå. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept