Matiga våfflor med halloumi och chark

Betyg 4.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Matiga våfflor med halloumi och chark

Dessa matiga våfflor med salta tillbehör som färskost, lufttorkad skinka, oliver och söta körsbärstomater blir extra mättande och goda när du river ned halloumi i våffelsmeten. Servera matvåfflorna till lunch eller middag.

Matiga våfflor med halloumi och chark

Ingredienser

8 våfflor

Matig våffelsmet

100 g smör
1 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
2 krm salt
4 dl mjölk
smör eller matfett till våffeljärnet

Tillbehör

250 g olivmix med kärnor
250 g körsbärstomater
1 förp färskost (gärna gräslök à 200 g)
70 g prosciutto di parma
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Blir det gott att ta färdig våffelsmet och riva ner halloumi tro?

    Charlotta

  • Jag var tvungen att ha mycket mer mjöl för att det skulle bli bra i gräddningen, blev väldigt degigt först..

    Joakim

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per våffla.
Energi1777 KJ / 425 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater25 g
Protein15 g

Testa liknande recept

  • Halloumivåffla
    Betyg 4.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ostvåfflor
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegovåfflor utan gluten
    Betyg 3.5 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad