Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Massaman curry med biff och grönsaker

Välsmakande thailändsk gryta med biff, aubergine, massamun curry, citrongräs, kokosmjölk och piri-piri. Massamun curry med biff och grönsaker serverar du med jasminris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla köttet. Skala och hacka löken. Skär aubergineskivor i fjärdedelar.
  2. Bryn kött och lök i olja i en wok. Tillsätt aubergine och rör om. Tillsätt massamun curry, krossat citrongräs, kokosmjölk, fisksås och låt koka ca 15 min.
  3. Tillsätt piri piri mot slutet av koktiden om man vill ha en starkare smak. Blanda ner thaibasilika.
  4. Servera med jasminris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g utskuren biff (ryggbiff)
  • 1 gul lök
  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk massamun curry grytbas (à 400 ml)
  • ca 5 cm citrongräs
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk fisksås
  • 2 piri-piri
  • thaibasilika
  • jasminris till servering
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare