Färsk frukt med kokosmousse

35
0
Färsk frukt med kokosmousse

Färsk frukt är vanligt som efterrätt i Kina. Här serveras frukten tillsammans med en luftig mousse på kokosmjölk och grädde. Den söta kokosen bryter fint mot fruktens friska syra och blir till en riktig höjdardessert.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Färsk frukt med kokosmousse

Ingredienser

6-8 buffe portioner
2 gelatinblad
2 dl kokosmjölk
2 äggulor
2 msk strösocker
4 dl vispgrädde
300 g blandad färsk frukt (t ex ananas och apelsin)
ev strimlad thaibasilika till garnering

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1646 KJ / 394 kCal
Fett 36 g
Salt 6 g
Kolhydrater 13 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden