Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Färsk frukt med kokosmousse

Färsk frukt är vanligt som efterrätt i Kina. Här serveras frukten tillsammans med en luftig mousse på kokosmjölk och grädde. Den söta kokosen bryter fint mot fruktens friska syra och blir till en riktig höjdardessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 buffe portioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Koka upp kokosmjölken. Ta från värmen.
  3. Krama ut vattnet ur gelatinbladen. Rör ner dem i kokosmjölken. Låt stå 30 minuter.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden fast.
  5. Rör ner kokosmjölken i äggblandningen. Vänd försiktigt ner grädden.
  6. Fördela smeten i 8 glas eller skålar (för 8 port). Låt stå i kylen minst 6 timmar.
  7. Skala och skär frukten i ca 2 cm stora bitar.
  8. Toppa kokosmoussen med färsk frukt och garnera ev med thaibasilika.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6-8 buffe portioner
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 300 g blandad färsk frukt (t ex ananas och apelsin)
  • ev strimlad thaibasilika till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1646 kJ / 394 kCal