Mascarpone- och jordgubbstårta

Mascarpone- och jordgubbstårta är en fräsch och uppskattad tårta med härligt seg marängbotten. Tårtans fyllningen består av utsökta jordgubbar och gräddig italiensk mascarponekräm.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stMycket omtyckt tårta! Jag hade slut på punch så det blev päron cognac istället, vilket var en lyckad kombination med jordgubbarna och blåbären. Kommer absolut att göra denna igen!
Rebecka
Andra frukter funkar också bra.
Harald
Riktigt gott - bjöd släkten på detta i påskhelgen....
Harald
Det här är ju ingen vanlig marängbotten utan en nötbotten. Tips: Det är viktigt att man vänder ner äggvitorna FÖRSIKTIGT i smeten, annars blir de färdiga bottnarna just hårda och platta. Jag har bakat den, och det blir lite halvsega bottnar, precis som tanken är, och mina gäster jag tyckte att den var jättegod !
Monica
Mycket enkel att göra och bra att det kan göras dagen innan och sedan bara läggas ihop samma dag. Men marängen blev alldeles för hård och platt enligt receptet. Kommer prova den igen med antingen färdiga marängbottnar eller annat marängrecept. I mascarponekrämen hackade jag även i 50g mörk choklad, vilket var mycket mycket gott.
Anna-maria
Tyckte oxå att marängen blev hård och platt. För fluffigare och segare maräng tar jag 4 äggvitor, 1,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 2 krm salt, samt 200g hasselnötter.
Ulrika
Jätte god verkligen jättegod. ALLA ville ha receptet. Jag hade den på min dotters studentkalas förra året och nu repris till en artonårsfest. Den är INTE svår att göra
Lena
För mig blev bottnarna platta och hårda. Krämen hade god smak men det blev ganska lite. Tror inte att jag kommer göra den igen.
Viktoria