Mascarpone- och jordgubbstårta

Betyg 3.9 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Mascarpone- och jordgubbstårta

Mascarpone- och jordgubbstårta är en fräsch och uppskattad tårta med härligt seg marängbotten. Tårtans fyllningen består av utsökta jordgubbar och gräddig italiensk mascarponekräm.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997

Mascarpone- och jordgubbstårta

Ingredienser

8 portioner
1 l jordgubbar

Tårtbotten

3 äggvitor
1 1/2 dl socker
200 g finhackade hasselnötter

Fyllning

6 äggulor
1 dl socker
1/2 dl punsch
250 g mascarpone

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Mycket omtyckt tårta! Jag hade slut på punch så det blev päron cognac istället, vilket var en lyckad kombination med jordgubbarna och blåbären. Kommer absolut att göra denna igen!

    Rebecka

  • Andra frukter funkar också bra.

    Harald

  • Riktigt gott - bjöd släkten på detta i påskhelgen....

    Harald

  • Det här är ju ingen vanlig marängbotten utan en nötbotten. Tips: Det är viktigt att man vänder ner äggvitorna FÖRSIKTIGT i smeten, annars blir de färdiga bottnarna just hårda och platta. Jag har bakat den, och det blir lite halvsega bottnar, precis som tanken är, och mina gäster jag tyckte att den var jättegod !

    Monica

  • Mycket enkel att göra och bra att det kan göras dagen innan och sedan bara läggas ihop samma dag. Men marängen blev alldeles för hård och platt enligt receptet. Kommer prova den igen med antingen färdiga marängbottnar eller annat marängrecept. I mascarponekrämen hackade jag även i 50g mörk choklad, vilket var mycket mycket gott.

    Anna-maria

  • Tyckte oxå att marängen blev hård och platt. För fluffigare och segare maräng tar jag 4 äggvitor, 1,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 2 krm salt, samt 200g hasselnötter.

    Ulrika

  • Jätte god verkligen jättegod. ALLA ville ha receptet. Jag hade den på min dotters studentkalas förra året och nu repris till en artonårsfest. Den är INTE svår att göra

    Lena

  • För mig blev bottnarna platta och hårda. Krämen hade god smak men det blev ganska lite. Tror inte att jag kommer göra den igen.

    Viktoria

Testa liknande recept

  • Jordgubbscrème
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Semifreddo med fläder och jordgubbar
    Betyg 4.1 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbspaj med digestivebotten
    Betyg 4.6 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad