Marockanska färsbullar med morötter

Ett matigt recept på smakrika marockanska färsbullar. Du gör färsbiffarna av bland annat russin, lök, persilja, vitlök, crème fraiche och nöt- eller lammfärs. Servera bullarna med mjuka, kokta morötter!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Ingredienser
4 portioner
1 dl russin
3 msk hett vatten
1 kg morötter
2 msk olivolja
4/5 tsk salt
2 krm peppar
3 msk finriven gul lök
1 msk finhackad persilja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk garam masala
3 msk crème fraiche
400 g nöt- eller lammfärs
1 msk finhackad persilja
1 1/2 dl crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här
00:10:00
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stKöket doftar underbart och det var gott! Valde lammfärs och det ångrade jag inte alls snabbt och enkelt var det också
Martin
Doftar härligt smakar gott!
Irina
Jag är vegetarian och använde Anamma formbar färs istället för kött. Serverade en klick matlagningsyoghurt till. Jättegott.
Carola