Marinerade tomater | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerade tomater

Marinerade tomater är gott som tilltugg eller i en sallad. Koka soltorkade tomater och marinera de sedan med rödvinsvinäger, olivolja, vitlök och basilika. Jättegott att hacka och servera med kall helstekt fläskfilé i skivor på buffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet, lägg i tomaterna och dra kastrullen från plattan. Låt tomaterna ligga i blöt i ca 10 min. Häll av blötläggningsvattnet.
  2. Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i tomaterna. Låt stå över natten i kylskåp.
  3. Använd som drinktilltugg eller i sallader. Tomaterna håller sig ca 1 vecka i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 5 dl vatten
  • ca 50 g soltorkade tomater
Marinad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl hackad, färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan