Marinerade kronärtskockor med rostade pinjenötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Marinerade kronärtskockor med rostade pinjenötter

Marinerade kronärtskockor med rostade pinjenötter är ett gott recept med kort tillagningstid. Kronärtskockorna marineras i champagnevinäger, sambal oelek och färska örter innan de serveras med pinjenötter som rostas i en torr stekpanna.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela kronärtskockshjärtan i 4 delar.
  2. Blanda med hackade färska örter, exempelvis persilja, basilika och oregano och pressa i vitlöksklyfta.
  3. Vispa ihop rapsolja, champagnevinäger, vatten och sambal oelek.
  4. Salta och peppra. Häll blandningen över skockorna och blanda väl. Garnera med ostade pinjenötter (rostade i torr stekpanna med lite salt under omrörning ett par minuter).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 15 konserverade kronärtskockshjärtan (15 kronärtskockshjärtan motsvara ca 2 burkar à 400 g)
  • 2 dl hackade färska örter (t ex persilja, basilika och oregano)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk champagnevinäger (alt vitvinsvinäger)
  • 1 msk vatten
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • rostade pinjenötter
Lägg till i inköpslistan