Marinerade kronärtskockor med rostade pinjenötter

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Marinerade kronärtskockor med rostade pinjenötter

Marinerade kronärtskockor med rostade pinjenötter är ett gott recept med kort tillagningstid. Kronärtskockorna marineras i champagnevinäger, sambal oelek och färska örter innan de serveras med pinjenötter som rostas i en torr stekpanna.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Marinerade kronärtskockor med rostade pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
15   konserverade kronärtskockshjärtan (15 kronärtskockshjärtan motsvara ca 2 burkar à 400 g)
2 dl  hackade färska örter (t ex persilja, basilika och oregano)
1   vitlöksklyfta
3 msk  rapsolja
1 msk  champagnevinäger (alt vitvinsvinäger)
1 msk  vatten
1/2 tsk  sambal oelek
rostade pinjenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ört- och senapsvinägrett
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vinägrett
Betyg 4.2 av 5.
43 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig paprikapasta med kronärtskockor
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordnötsvinägrett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hälsinge Hamboni
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga