Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Dijonsenapsvinägrett

Till en vinägrett blandar man tre delar fin olivolja med en del vinäger av god kvalitet. En vinegrätt är god som den är men går utmärkt att smaksätta med fler ingredienser. En klassisk smaksättare är dijonsenap, andra favoriter är finriven vitlök, färsk timjan eller gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop vinäger och dijonsenap.
  2. Fortsätt vispa och tillsätt oljan i en tunn stråle.
  3. Smaka av med salt och peppar. 

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk vinäger
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar från kvarn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 379 kJ / 91 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept