Dijonsenapsvinägrett

19
1
Dijonsenapsvinägrett

Till en vinägrett blandar man tre delar fin olivolja med en del vinäger av god kvalitet. En vinegrätt är god som den är men går utmärkt att smaksätta med fler ingredienser. En klassisk smaksättare är dijonsenap, andra favoriter är finriven vitlök, färsk timjan eller gräslök.

Dijonsenapsvinägrett

Ingredienser

4 portioner
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk dijonsenap
3 msk olivolja
salt
svartpeppar från kvarn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Anders

2021-08-04

Är det vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger... Hälsningar från en som aldrig gjort vinegrätt tidigare!!

Redaktionen ICAse

2021-08-05

Hej Anders! Tack för din fråga. Vi rekommenderar vitvinsvinäger då den inte är mer neutral i färgen. Även rödvinsvinäger funkar men då blir färgen på vinägretten annorlunda än på bilden. Lycka till med vinägretten! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 379 KJ / 91 kCal
Fett 10 g
Salt 1.03 g
Kolhydrater 0.7 g
Protein 0.1 g
Läs mer om näringsvärden