Dijonsenapsvinägrett

Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
2
Dijonsenapsvinägrett

Till en vinägrett blandar man tre delar fin olivolja med en del vinäger av god kvalitet. En vinegrätt är god som den är men går utmärkt att smaksätta med fler ingredienser. En klassisk smaksättare är dijonsenap, andra favoriter är finriven vitlök, färsk timjan eller gräslök.

Dijonsenapsvinägrett

Ingredienser

4 portioner
1 msk  vitvinsvinäger
1/2 msk  dijonsenap
3 msk  olivolja
salt
svartpeppar från kvarn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Mycket fin vinegrett. En ny favorit.

Ingrid gunilla

2023-05-29

Är det vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger... Hälsningar från en som aldrig gjort vinegrätt tidigare!!

Anders

2021-08-04

Hej Anders! Tack för din fråga. Vi rekommenderar vitvinsvinäger då den inte är mer neutral i färgen. Även rödvinsvinäger funkar men då blir färgen på vinägretten annorlunda än på bilden. Lycka till med vinägretten! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-08-05

Näringsvärde per portion

Energi379 KJ / 91 kCal
Fett10 g
Salt1.03 g
Kolhydrater0.7 g
Protein0.1 g

Testa liknande recept

Ört- och senapsvinägrett
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mandelpotatis med balsamvinägerstekt fläsk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med senapsvinägrett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranspotatis
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsvinägrett
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fransk dressing
Betyg 3.1 av 5.
31 personer har röstat
Under 15 min att tillaga