Dijonsenapsvinägrett
Till en vinägrett blandar man tre delar fin olivolja med en del vinäger av god kvalitet. En vinegrätt är god som den är men går utmärkt att smaksätta med fler ingredienser. En klassisk smaksättare är dijonsenap, andra favoriter är finriven vitlök, färsk timjan eller gräslök.
Ingredienser
4 portioner
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk dijonsenap
3 msk olivolja
salt
svartpeppar från kvarn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi379 KJ / 91 kCal
Fett10 g
Salt1.03 g
Kolhydrater0.7 g
Protein0.1 g
Kommentarer
Håller med om att den smakar gott! Men om man vill undvika fett, finns det någon vinägrett utan olja, tex. med bara vatten och kryddor? Catarina
Catarina
2024-04-11Hej Catarina! Det är svårt att göra en vinägrett utan olja. Du kan testa att ta naturell yoghurt istället för olja, det blir ju en helt annan typ av dressing men avsevärt mycket magrare. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-15Den är så enkel att gör ger fem sjänor
Julia
2023-11-22God och passar till pasta salad
Julia
2023-11-22