UNDER 15 MIN | Enkel

Dijonsenapsvinägrett

Till en vinägrett blandar man tre delar fin olivolja med en del vinäger av god kvalitet. En vinegrätt är god som den är men går utmärkt att smaksätta med fler ingredienser. En klassisk smaksättare är dijonsenap, andra favoriter är finriven vitlök, färsk timjan eller gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop vinäger och dijonsenap.
  2. Fortsätt vispa och tillsätt oljan i en tunn stråle.
  3. Smaka av med salt och peppar. 

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk vinäger
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Näringsvärde
Per portion

Energi 379 kJ / 91 kCal