Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Marinerad torsk med tomat och vitlök

Ett briljant och mumsigt fiskrecept! Marinera torsken i timjan, vitlök, lime och tomatpuré tillsammans med de andra kryddorna. Stek i ugnen och servera den välsmakande fisken med potatis och sockerärter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken. Lägg den i en plastpåse. Blanda samman salt, smulad timjan, lagerblad, finhackade vitlöksklyftor, limesaft, olja, tomatpuré, vatten och svartpeppar till marinaden.
  2. Häll marinaden över fisken. Marinera fisken 1-2 timmar i kylskåp.
  3. Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över marinaden. Tillaga i ugn i 175°C, ca 25 min.
  4. Servera med ris eller potatis, sockerärter och limeklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g sej, torsk eller hoki
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk smulad timjan
  • 2 lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor
  • saften av 1 lime
  • 2 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • 4 port ris eller potatis
  • sockerärtor
  • 1 lime i klyftor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer