Gurksallad med sesamfrön | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gurksallad med sesamfrön

Fenomenalt frisk och färgglad sallad där du marinerar gurkan och de rostade sesamfröna i en smakfull dressing bestående av bland annat honung, lök, citron och rapsolja. Utmärkt tillbehör till den nygrillade steken.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda lök, citronjuice, honung och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala, halvera, kärna ur och tärna gurkan fint. Rosta sesamfröna i en het och torr stekpanna.
  3. Blanda i gurka och sesamfrön i dressingen och låt dra någon timme. Vänd ner grönsalladen vid serveringen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 schalottenlökar
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 3 1/2 msk honung
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • 2 gurkor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 påse blandad, krispig sallad (à 150 g)
Lägg till i inköpslistan