Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Marinerad fläskkarré

Påbörja detta fina middagsrecept i god tid så att fläskkarrén marineras i minst ett dygn i en marinad med asiatiska influenser. Även paprikaröran med kokos och vitt vin kan göras i förväg. Servera den grillade smakrika karrén med marinerad zucchini.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlök, ingefära och koriander. Blanda med övriga ingredienser till marinaden. Marinera köttet i minst ett dygn innan det är dags att grilla.
  2. Paprikaröran kan göras i god tid före servering. Värm ugnen till ca 200°C.
  3. Rosta paprikorna tills de är nästan svarta (ca 10 minuter). Spola därefter bort skalen och ta bort kärnhusen. Mixa med vitlök, vitt vin och kokosmjölk. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Blanda koriandern med sesamolja och limesaft. Skiva zucchinin tunt på längden. Lägg skivorna i marinaden och låt dem dra i minst en timme.
  5. Grilla fläskkarrébitarna 3-4 minuter per sida. Pensla gärna med lite marinad under grillningen. Strax före servering, vänd zucchinin på grillen.
  6. Servera tillsammans med paprikasåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar fläskkarré (à ca 180 g)
Marinad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 msk färsk koriander
  • 2 msk sweet chili
  • 1/2 dl soja
  • 1 dl olivolja
Zucchini
  • 1 tsk färsk, hackad koriander
  • 2 msk sesamolja
  • saften av 1/2 lime
  • 1 grön zucchini (à ca 300 g)
Paprikaröra
  • 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Garnering
  • 1/4 strimlad purjolök
Lägg till i inköpslistan