Marinerad fläskfilé på spett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerad fläskfilé på spett

Fläskfilén på spett blir magiskt god när du marinerar den med vitlök, grönpeppar, russin och rödvinsvinäger. Efter några minuter på grillen och tillsammans med den färgglada salladen har du en komplett och livfull rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fläskfiléerna längs efter i tumtjocka strimlor och trä upp dem på grillspett. Se till att spetsen på spettet inte sticker ut ur filén. Lägg spetten i en plastpåse.
  2. Marinad: Blanda samman ingredienserna och häll den över spetten i påsen.
  3. Marinera minst 2 timmar och vänd påsen då och då.
  4. Dressing + sallad: Blanda samman citronsaft, honung och olja direkt i salladsskålen. Smaka av med salt och peppar och lägg i övriga ingredienser.
  5. Grilla spetten ca 2-3 minuter på varje sida, salta en aning och slå på lite av marinaden mot slutet av grillningen. Smaka av salladen om det behövs mer citron eller honung. Servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g fläskfilé
  • grillspett
Marinad
  • 1 dl russin
  • 2 msk grönpeppar
  • 3 vitlöksklyftor pressade
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
Dressing + sallad
  • saften av 1 citron
  • 2 msk honung
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
  • sallad
  • 1 st knippa färska rödbetor (kokta och skivade)
  • ca 20 färskpotatisar (kokta och skivade)
  • 4 msk rostade pinjenötter
Lägg till i inköpslistan