Marinerad fläskfilé på spett

1
1
Marinerad fläskfilé på spett

Fläskfilén på spett blir magiskt god när du marinerar den med vitlök, grönpeppar, russin och rödvinsvinäger. Efter några minuter på grillen och tillsammans med den färgglada salladen har du en komplett och livfull rätt.

Marinerad fläskfilé på spett

Ingredienser

4 portioner
300 g fläskfilé
grillspett

Marinad

1 dl russin
2 msk grönpeppar
3 vitlöksklyftor pressade
2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja

Dressing + sallad

saften av 1 citron
2 msk honung
4 msk olivolja
salt och peppar
sallad
1 st knippa färska rödbetor (kokta och skivade)
ca 20 färskpotatisar (kokta och skivade)
4 msk rostade pinjenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Sylvie

2014-08-09

Köttet blev mycket torrt av vinägern i marinaden och salladen blev för söt för min smak om man följde receptet. Jag kombinerade med en chevrékräm för att lyfta rätten en aning.