Marinerad fläskfilé på spett

Fläskfilén på spett blir magiskt god när du marinerar den med vitlök, grönpeppar, russin och rödvinsvinäger. Efter några minuter på grillen och tillsammans med den färgglada salladen har du en komplett och livfull rätt.

Ingredienser
4 portioner
300 g fläskfilé
grillspett
Marinad
1 dl russin
2 msk grönpeppar
3 vitlöksklyftor pressade
2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
Dressing + sallad
saften av 1 citron
2 msk honung
4 msk olivolja
salt och peppar
sallad
1 st knippa färska rödbetor (kokta och skivade)
ca 20 färskpotatisar (kokta och skivade)
4 msk rostade pinjenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Köttet blev mycket torrt av vinägern i marinaden och salladen blev för söt för min smak om man följde receptet. Jag kombinerade med en chevrékräm för att lyfta rätten en aning.
Sylvie
2014-08-09