Fläskfiléspett caramba
Eleganta grillspett med fläskfilé och paprika som du har marinerat i olja, chilisås och tabasco. Till spetten serverar du grillade citroner och en underbar sås av matyoghurt, chilisås och spiskummin. Snabbt enkelt och svindlande gott.
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
2 paprikor i olika färger
4 grillspett
2 citroner
Marinad
1/2 dl olja
1/2 dl chilisås
1 tsk timjan
1/2 tsk tabasco
Sås
2 dl matyoghurt
2 msk chilisås
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
Till servering
blandsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott! Bra smaker tillsammans. Hann bara marinera bara 20 minuter men blev jättegott ändå.
Karina
2023-06-17Det är lättlagat och förbannat gott enligt min sambo. Min son och jag håller med. Fem stjärnor eller var det hattar? Detta är sommar, Jag har redan delat ut receptet till flera vänner.
Anita
2009-06-21Enkelt och rätt snabbt att göra i ordning, och mycket trevligare än en "färdigflinta". Jag hade potatissallad till (Färskpotatissallad med korianderdressing Buffé nr 6 2003, sid 15).
Patrik
2006-08-18