Marinerad böckling med rödlök
Modern, behaglig smak får den marinerade böcklingen som snabbt och lätt blir en förträfflig maträtt. Marinaden är en underbar blandning av gräddfil, senap, olja och salt. Böcklingen i marinaden, ställ svalt och garnera till sist med hackade ägg.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001
Ingredienser
10 portioner
6 hela böcklingar
1 äggula
1/2 msk ren ättika (24%)
2 msk svensk senap
1 krm nymalen vitpeppar
1/2 tsk salt
2 msk socker
1 dl olja
1 liten rödlök
1 msk finhackad persilja
1 1/2 dl gräddfil
2 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför inte byta ut persiljan mot dill och lägga till en aning ca en tsk pressad citron. Det gjorde jag och det funkade.
Anders
2006-03-10Väldigt god "dressing". Jag bytte dessutom ut böcklingen mot rökt makrill eftersom jag tycker bättre om det. Det blev verkligen jättegott!
Maria
2005-06-19