Marinerad böckling med rödlök

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
2
Marinerad böckling med rödlök

Modern, behaglig smak får den marinerade böcklingen som snabbt och lätt blir en förträfflig maträtt. Marinaden är en underbar blandning av gräddfil, senap, olja och salt. Böcklingen i marinaden, ställ svalt och garnera till sist med hackade ägg.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001

Marinerad böckling med rödlök

Ingredienser

10 portioner
6   hela böcklingar
1   äggula
1/2 msk  ren ättika (24%)
2 msk  svensk senap
1 krm  nymalen vitpeppar
1/2 tsk  salt
2 msk  socker
1 dl  olja
1   liten rödlök
1 msk  finhackad persilja
1 1/2 dl  gräddfil
2 msk  vatten

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Varför inte byta ut persiljan mot dill och lägga till en aning ca en tsk pressad citron. Det gjorde jag och det funkade.

Anders

2006-03-10

Väldigt god "dressing". Jag bytte dessutom ut böcklingen mot rökt makrill eftersom jag tycker bättre om det. Det blev verkligen jättegott!

Maria

2005-06-19

Testa liknande recept

Ingefärssill
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inläggningslag
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med apelsin och Krämig senap- och dragonsill
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillpicklad sparris
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd lax med gurka och hovmästarmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig stenbitssill
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga