Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerad böckling med rödlök

Modern, behaglig smak får den marinerade böcklingen som snabbt och lätt blir en förträfflig maträtt. Marinaden är en underbar blandning av gräddfil, senap, olja och salt. Böcklingen i marinaden, ställ svalt och garnera till sist med hackade ägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa böcklingen. Lägg den på ett fat.
  2. Blanda äggulan med ättika, senap, peppar, salt och socker. Rör ner oljan i en fin stråle.
  3. Skala och finhacka rödlöken och tillsätt den, persilja, gräddfil och vatten.
  4. Häll såsen över böcklingen. Låt stå svalt ett par timmar eller över natten.
  5. Garnera gärna med strimlad purjolök och hårdkokta ägg.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 6 hela böcklingar
  • 1 äggula
  • 1/2 msk ren ättika (24%)
  • 2 msk svensk senap
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 1 dl olja
  • 1 liten rödlök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB