Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Margaretas lertallrikasill

Ett härligt och matigt recept på Margaretas lertallrikasill. Du gör receptet enkelt av matjessill, lök, äpple, ägg och dill. Servera den smakrika fisken tillsammans med kokt potatis och knaprigt knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en ugnssäker form/formar. Fördela filéerna i formen/formarna.
  3. Skala och hacka lök och äpple. Fräs hacket i lite margarin. Häll över vatten och småkoka så att blandningen blir mjuk, det får gärna bildas lite sky. Fördela den över sillen.
  4. Skala och hacka äggen. Fördela ovanpå lökblandningen. Hacka dillen och strö över.
  5. Värm i mitten av ugnen tills sillen börjar bli mjuk, 5-7 minuter. Servera med kokt potatis och en knäckebrödssmörgås.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt hårt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 burk matjessill (à 200 g)
  • 1 gul lök
  • 1 syrligt äpple
  • 1 dl vatten
  • 2 kokta ägg
  • 1/2 kruka färsk dill
  • flytande margarin
Till servering
  • potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?