Annas nubberöra

Betyg 3.5 av 5.
33 personer har röstat
4
Annas nubberöra

Den här smakfulla och lättlagade nubberöran blir lätt en favorit på buffébordet till midsommar. Den salta smaken av matjessill passar perfekt med ägg, äpple och örter. Himmelskt tillsammans med färskpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Annas nubberöra

Ingredienser

4 portioner
1   burk matjessill (à 200 g)
1   kokt ägg
1   rödlök
1   äpple
1/2 dl  majonnäs
1/2 dl  crème fraiche
1 msk  kaviar på tub
1 msk  hackad gräslök
1 msk  finhackad dill
peppar

För alla

Fri från gluten. 
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). 
Gör äggfri: uteslut ägget. Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod, alla gillar den.

Anne

2020-04-10

Helt suveränt god nubberöra!

Camilla

2018-06-19

Väldigt god och enkel att göra. Kan helt klart rekommenderas om man gillar matjesill. Åt det tillsammans med färskpotatis.

Jenny

2008-06-22

Näringsvärde per portion

Energi1260 KJ / 300 kCal

Testa liknande recept

Nubberöra
Betyg 4 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.
193 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjes på amandine med kaviarcrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nubbesallad
Betyg 4.2 av 5.
83 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill med lök och kaviargrädde
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga