Kladdkaka med Daim-topping
Kladdkaka är en riktig favorit året om! Kanske har du redan en favorit men vi vill ändå uppmana dig att testa den här läckerbiten - en härligt kladdig kladdkaka som får ett täcke av knäckig Daim-topping. Godare än så blir det nästan inte!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ingredienser
8 portioner
Kladdkaka
3 ägg
3 dl strösocker
4 - 6 msk kakao
125 g rumstempererat smör
1 1/2 dl vetemjöl
Daim-topping
50 g smör
1 dl socker
1 msk kakao
1 msk mjölk
1 msk vetemjöl
2 dubbeldaim
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2096 KJ / 501 kCal
Fett25.8 g
Salt0.46 g
Kolhydrater60.5 g
Protein5.6 g
Kommentarer
Ska det verkligen vara 3dl socker?? Smakar ju bara socker om den.
Pelle
2023-03-11Hej Pelle! Ursäkta sent svar. Ja, det ska vara 3 dl socker. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30Vi smälte smöret och det fungerade bra och gick smidigare. Supergod kaka!
Malin
2020-12-31Vad är det understa på kakan? Ser ut som en märängbotten!
Siw
2018-10-24Hej Siw! Det skulle man kunna tro :) men det är en upp-och-nedvänd pajform med florsocker på. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-10-29