Kladdkaka med Daim-topping

92
6
Kladdkaka med Daim-topping

Kladdkaka är en riktig favorit året om! Kanske har du redan en favorit men vi vill ändå uppmana dig att testa den här läckerbiten - en härligt kladdig kladdkaka som får ett täcke av knäckig Daim-topping. Godare än så blir det nästan inte!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Skriv ut
Kladdkaka med Daim-topping

Ingredienser

8 portioner

Kladdkaka

3
ägg
3 dl
strösocker
4 - 6 msk
kakao
125 g
rumstempererat smör
1 1/2 dl
vetemjöl

Daim-topping

50 g
smör
1 dl
socker
1 msk
kakao
1 msk
mjölk
1 msk
vetemjöl
2
dubbeldaim

För alla

Innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

92

Kommentarer

Malin

2020-12-31

Vi smälte smöret och det fungerade bra och gick smidigare. Supergod kaka!

Siw

2018-10-24

Vad är det understa på kakan? Ser ut som en märängbotten!

Redaktionen ICAse

2018-10-29

Hej Siw! Det skulle man kunna tro :) men det är en upp-och-nedvänd pajform med florsocker på. Hälsningar Michelle

Margareta

2018-10-24

Tycker att det var svårt att fördela smöret i smeten! Hade man inte kunnat använda smält avsvalnat smör istället? Blev ju en massa smörklumpar i smeten....

Redaktionen ICAse

2018-11-22

Hej Margareta! Vi har inte provat med det, men väl rumstempererat ska fungera väl. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2096 KJ / 501 kCal
Fett 25.8 g
Salt 0.46 g
Kolhydrater 60.5 g
Protein 5.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept