UNDER 60 MIN | Medel

Kladdkaka med Daim-topping

Kladdkaka är en riktig favorit året om! Kanske har du redan en favorit men vi vill ändå uppmana dig att testa den här läckerbiten - en härligt kladdig kladdkaka som får ett täcke av knäckig Daim-topping. Godare än så blir det nästan inte!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kladdkaka: Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kakao, smör och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 °C cirka 18 minuter. Låt svalna.
  2. Topping: Smält ihop smör, socker, kakao, mjölk och vetemjöl i en kastrull. Koka inte! Häll såsen ovanpå den avsvalnade kakan. Strö över hackad Daim.

För alla

Innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Ingredienser

Portioner: 8
Kladdkaka
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 - 6 msk kakao
  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
Daim-topping
  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk kakao
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dubbeldaim

Näringsvärde
Per portion

Energi 2096 kJ / 501 kCal