Marängtårta med passionscurd

Med färdiga marängbottnar kommer man långt! Fyll dem med hemgjord passionscurd och vispad grädde till en läcker tårta i vitt och gult. Toppa med mango och mynta. Det här kan vara den godaste marängtårta du har smakat!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Ingredienser
8 bitar
Passionscurd
2 citroner (2 msk skal och 1 dl juice)
1 dl urgröpta passionsfruktskärnor (motsvarar ca 5-7 st)
2 ägg
1 äggula
1 dl strösocker
50 g rumsvarmt osaltat smör
Grädde
3 dl syrad grädde eller vispgrädde
Maräng
3 färdiga marängbottnar
Till garnering
ca 125 g tärnad mango
färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1954 KJ / 467 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater52 g
Protein4 g
Kommentarer
Jättegod och så enkel. Tips att byta ut passionsfrukt mot rabarber. Ersatte med 150g rabarber. Sjud först rabarbern med 2msk vatten i en liten kastrull under lock på och mixa så den blir hyfsat slät. Sedan använd den som ersättning mot passionsfrukten.
Isabell
2025-08-10Ni skriver tre marängbottnar men det enda ni säljer är i 2-pack. Alltså behöver man köpa två förpackningar och få en över….borde ni inte anpassa receptet efter det ni har att erbjuda i butik?
Katarina
2025-04-15Enkelt och mycket gott!
Margareta
2024-03-30