Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar

Betyg 4.5 av 5.156 personer har röstat
Receptet har 43 kommentarer
Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar

En helt underbar, lyxig marängtårta med choklad som kommer bli högt uppskattad av stora och små! Fördela din lena mjölkchokladtryffel och söta hallongrädde på krispiga marängbottnar. Servera tårtan med ett gäng söta, färska jordgubbar och några hallon på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Tårta med 2 lager maräng, mjölkchokladtryffel och hallongrädde i lagren. Jordgubbar och mynta på toppen

Ingredienser

8 bitar

Mjölkchokladtryffel

150 g mjölkchoklad
1 1/4 dl vispgrädde

Hallongrädde

3 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller färska hallon (250 g frysta mostsvarar 5 dl färska)
2 färdiga marängbottnar (ca 20 cm i diameter)

Garnering

1/2 l jordgubbar
2 dl färska hallon (ca 125 g)
1/2 kruka mynta

Gör så här

00:05:00
01:00:00
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

43 st
  • Bytte ut grädde till mjölkfri grädde, vilket ingen märkte och det smakade supergott och fräscht!

    Anna

  • Kan man göra den dagen innan???

    Yazmine

    Hej Yazmine! Den bli nog väldigt mjuk om du gör den dagen före. Men några timmar i förväg fungerar nog. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Följde receptet men chokladen var väldigt lös, grädden lös (trots hårdvispad grädde innan hallonen) och allt flöt bara ut. Smaken var god i alla fall

    Erica

  • Är det vit mjölkchoklad ni använt till mjölkchoklad tryffeln?

    Anette

    Hej Anette! Det är vanlig mjölkchoklad i tryffeln. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Gjorde den med tre bottnar så blev den ännu högre och på så vis ännu festligare. Bara till att öka mängden fyllning något. Gjorde succé som sommarefterrätt.

    Robert

  • Är denna tårta glutenfri? :)

    Linn

    Hej Linn! Ja den är glutenfri, hoppas det smakar! Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Det här är en fantastisk tårta, men ni behöver skriva om receptet. "Koka upp grädden och häll över chokladen" kan läsas som att det är chokladen som ska hällas över grädden.

    Moa

  • Funkar det om man kokar upp frysta hallon först? Man ska ju inte äta råa frysta hallon om de inte är svenska ( har aldrig sett svenska frysta hallon på Ica). Inte alltid man hittar fina färska till rimligt pris.

    Victoria

    Hej Viktoria! Mitt tips är att låta hallonen tina i en sil så de kan rinna av och sen koka dem. Låt sen hallonen kallna helt innan du blandar ner dem i grädden. Hoppas du gillar tårtan. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Supergod tårta som gick hem hos vuxna och barn!

    Lisa

  • Supergod!

    Maria

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1762 KJ / 422 kCal
Fett28 g
Salt0.3 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Jordgubbar med fryst chokladkräm
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glasstårta med jordgubbar och maräng
    Betyg 4.8 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladcrème med gräddfil
    Betyg 4.7 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabb midsommartårta
    Betyg 4.1 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glassborg
    Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad