Glasstårta med jordgubbar och maräng

Betyg 4.9 av 5.
27 personer har röstat
9
Glasstårta med jordgubbar och maräng

Förgyll sommaren med en enkel glasstårta med en ljuvlig kombination av svalkande sötsyrlig jordgubbsglass utan glassmaskin, färdiga marängbottnar och en söt, härlig jordgubbssås. Perfekt till fikat, kalaset eller när som helst när sötsuget gör sig påmint.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Glasstårta med jordgubbar och maräng

Ingredienser

10-12 bitar

Jordgubbsglass

250 g  färska jordgubbar (250 g motsvarar ca 5 dl)
2 msk  färskpessad citronjuice
1   burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
5 dl  vispgrädde

Jordgubbssås

100 g  färska jordgubbar (100 g motsvarar ca 2 dl)
2 msk  florsocker
1   förp marängbottnar (à 180 g)

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfria marängbottnar.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Gott!

Daniel

2023-08-26

Supergod och uppskattad av gästerna

Emma

2023-08-15

Oerhört gott och lättlagat!

Hillevi

2023-08-04

Näringsvärde per portion

Energi1732 KJ / 414 kCal
Fett24 g
Salt0.2 g
Kolhydrater46 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Kall marängsvisstårta med bär
Betyg 3.2 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glasstårta med choklad och lakrits
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsglass utan glassmaskin
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vietnamesisk kaffeglass
Betyg 4.7 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga