Glasstårta med jordgubbar och maräng
Förgyll sommaren med en enkel glasstårta med en ljuvlig kombination av svalkande sötsyrlig jordgubbsglass utan glassmaskin, färdiga marängbottnar och en söt, härlig jordgubbssås. Perfekt till fikat, kalaset eller när som helst när sötsuget gör sig påmint.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
10-12 bitar
Jordgubbsglass
250 g färska jordgubbar (250 g motsvarar ca 5 dl)
2 msk färskpessad citronjuice
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
5 dl vispgrädde
Jordgubbssås
100 g färska jordgubbar (100 g motsvarar ca 2 dl)
2 msk florsocker
1 förp marängbottnar (à 180 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi1732 KJ / 414 kCal
Fett24 g
Salt0.2 g
Kolhydrater46 g
Protein5 g
Kommentarer
Supergod tårta som var toppen på midsommar med 25 gäster. Jag drog efter första tårtan ner till 4 dl grädde per tårta för att det var svårt att få plats, kanske beror på storleken på marängbottnar. Stod framme i 50 min innan servering, kunde nog väntat ytterligare 10 min. Väldigt uppskattad som dessert!
Marie
2024-06-24Hej, Kan man göra denna 1 vecka innan och ha i frysen? Mvh Sara
Sara
2024-06-04Väldigt uppskattat recept och väldig enkelt. Har gjort tårtan med färska jordgubbar och med jordgubbar från frysen. Jagg gjort också en glasstårta med frysta sommarbär 350 gram och gjorde dubbelt så mycket jordgubbsås från frysta jordgubbar. Inte allt glass passar i formen, så det blev en lite form till jed glass och lite sås utan maräng, som barnen får dekorera med små maräng. Det blev väldigt gott :-)
Ingrid
2024-02-11