Chokladcrème med gräddfil | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladcrème med gräddfil

Chokladcrème med gräddfil är en god och snygg efterrätt gjord på mjölkchoklad och gräddfil. Servera chokladcrèmen med basilikamarinerade jordgubbar. Garnera med en basilikakvist.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält chokladen i ett vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Rör i chokladen så att den inte blir för varm.
  2. Rör försiktigt ner gräddfilen i chokladen. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen ca 1 timme.
  3. Jordgubbar: Tina jordgubbarna något, skiva dem och blanda med socker och basilikan.
  4. Servera chokladcrèmen med basilikamarinerade jordgubbar. Garnera med en basilikakvist.

För alla

Crèmen är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: känsliga personer kan välja mjölkfri choklad. Använd laktosfri gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 dl gräddfil
  • basilikakvistar till garnering
Basilikamarinerade jordgubbar
  • 250 g djupfrysta jordgubbar
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk färsk, skuren basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1403 kJ / 335 kCal
Läs mer om näringsvärden