Marängtårta med havtornscurd

Bjud på marängtårta med havtornscurd, där en frasig och söt tårtbotten skapar en perfekt balans med syrlig curd gjord på havtorn. Tillsammans med lättvispad grädde toppas tårtan med säsongens frukter, och gärna vackra ätbara blommor. Det är en garanterad succé på sommarens alla festligheter!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
12 bitar
Marängbotten
6 äggvitor
1 krm salt
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
1 1/2 msk majsstärkelse
Havtornscurd
2 dl frysta havtorn (ca 110 g, för 12 bitar)
3/4 dl strösocker
1/2 citron (2 msk saft, för 12 bitar)
2 äggulor
25 g smör (rumstempererat)
Yoghurtgrädde
4 dl vispgrädde
1 dl grekisk yoghurt (10%)
2 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
Till garnering
200 g frukt t ex. physalis kumquats och/eller sharon
citronmeliss eller ätbara blommor
Gör så här
01:30:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat med physalis.
Energi1392 KJ / 333 kCal
Fett17 g
Salt0.3 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentarer
5 stMarängen hinner inte bli klar på den tiden. Curden är god!
Johanna
Hej! Hur långt i förväg kan jag förbereda?
Sandra
Hej Sandra! Du kan göra både marängen och curden dagen innan. Marängen låter du kallna och sen täcker du med plastfolie. Curden i kylskåp men tar ut en stund i förväg så att den inte är stel och tråkig. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej, skall havtornen sjudas direkt från frysen, och utan extra vatten/vätska? Mvh Maria Hallberg
Maria
Hej Maria! Stämmer, inget extra vatten. Hälsningar Niclas
ICA-köket