Marängtårta med försmak av julen | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marängtårta med försmak av julen

Glöggmarinerade russin ger denna charmerande margängtårta juliga smaker och en klassisk dessert får en ny tolkning! Den gudomligt goda tårtan ska du servera så fort som möjligt, för att behålla sprödheten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en blank smet. Rör i ättikspriten. Grovhacka nötterna och vänd i marängsmeten. Bre ut smeten till två rundlar, ca 21 cm i diameter (för 8 port), på bakpappersklädd plåt.
  3. Grädda i ca 1 tim. Lossa försiktigt bottnarna och låt dem kallna på galler.
  4. Fyllning: Låt russinen ligga i glöggen ca 1 tim. Vispa grädden och blanda med lättcrème fraiche. Tillsätt florsocker och smaka av med vaniljsocker.
  5. Fördela hälften av grädden och de avrunna russinen på den ena marängbottnen. Lägg den andra bottnen ovanpå och bre över resterande grädde.
  6. Strö över russinen och servera tårtan genast så marängen inte förlorar sin sprödhet.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 krm ättiksprit
  • 50 g hasselnötter
Fyllning
  • 2 dl russin
  • 1 dl glögg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan