Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Drömmig glassdessert med kaffechokladsås och krossade drömmar

En suveränt enkel dessert där klassiska smaker möter varandra. Len vaniljglass med stora chokladbitar serveras på krossade drömmar som blandats med krossade kaffebönor och flingsalt. Toppa med en len chokladsås med kaffesmak. Ett perfekt avslut på en god middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Krossa kaffebönorna och koka upp med grädden.
  2. Sätt plastfolie över kastrullen och låt dra i 30 minuter.
  3. Koka upp igen och tillsätt honung.
  4. Grovhacka chokladen och lägg i en separat skål.
  5. Häll gräddblandningen över chokladen långsamt och rör till en slät sås
  6. Till servering: Krossa kaffebönor och blanda med smulade drömmar och flingsalt. Lägg glassen på smulorna och toppa med chokladsåsen.

För alla

Läs noga innehållet på drömmarna.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria drömmar.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Tips

Det går att förvara chokladsåsen i kyl ett par dagar väl försluten. Värm på såsen igen för att den ska återfå flytande konsistens.

Ingredienser

Portioner: 4
Kaffechokladsås
  • 2 msk kaffebönor
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 100 g mörk choklad (70%)
Till servering
  • 1 msk krossade kaffebönor
  • 8 st drömmar
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 paket vaniljglass (à 400 ml) med chokladbitar (t ex Magnum Pints Classic)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer