Marängparfait med hallon och choklad

Betyg 3.9 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Marängparfait med hallon och choklad

En riktigt smarrig och härlig parfait med smak av maräng, hallon och choklad. Marängparfaiten passar utmärkt att servera som dessert eller efterrätt vid festligare tillfällen.

Marängparfait med hallon och choklad

Ingredienser

4 portioner
2 dl vispgrädde
1 äggvita
1 dl socker
250 g hallon
100 g finhackad mörk choklad
2 msk konjak eller whiskey

Gör så här

00:00:00
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Mycket gott! Gick på tipsen nedan och minskade mängden choklad. Bytte även konjaken mot 1cl mörk rom.

    Sanne

  • Detta är det godaste jag ätit på länge! Alla våra vänner tyckte att det var riktigt gott! Minska bara mängden choklad och cognac så blir det perfekt!

    Ewa

  • Hade väl för höga förväntningar, men detta tycker inte jag var någon höjdare. Kommer inte att göra det igen.

    Gunnel

  • Uppskattad avslutning på nyårsmiddagen. Hade i lite mindre konjekt vilket blev bra. Körde marabous mörka choklad i mixern vilket blev jättebra men jag tar mindre choklad nästa gång för det kommer att bli fler!

    Åsa

  • 2005-12-31 Christina Ahl. Gävle Mycket gott o snabbt tillagat. Bytte ut hallonen mot björnbär och använde hälften av whiskyn. Lagom tinad var den utsökt

    Christina

  • Gott men lite för mycket choklad. Skulle nog även riva chokladen nästa gång i stället för att hacka den. Hade halva mängden konjak i och det blev lagom smak tyckte jag. Låt den stå framme en halvtimme innan servering. Vi fick hacka oss genom den..

    Lisa

  • Lättlagad och väldigt god! Hade konjak i och det blev en lättäten dessert till nyårsaftonen! Lagom frisk smak, perfekt avslutning efter middagen!

    Helen

  • Väldigt god och lättgjord. Personligen tyckte jag att det var lite för mycket choklad. Annars var den väldigt uppskattad av alla.

    Linda

  • Väldigt god och lättlagad. Hade halva mängden whiskey och det blev precis lagom. Låt den stå framme ett tag innan servering, vi tog fram den och åt den för snabbt. När vi fikat klart var den som godast...

    Karolina

  • Har snabbt blivit hela familjens och släktens favoritdessert. Lättlagad och fantastisk god.

    Monica

Testa liknande recept

  • Parfait med hallon
    Betyg 2.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffransparfait med hallonsås
    Betyg 4 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Kaffe- och vaniljparfait
    Betyg 2.6 av 5.81 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad