Marängparfait med hallon och choklad

En riktigt smarrig och härlig parfait med smak av maräng, hallon och choklad. Marängparfaiten passar utmärkt att servera som dessert eller efterrätt vid festligare tillfällen.

Gör så här
00:00:00
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stMycket gott! Gick på tipsen nedan och minskade mängden choklad. Bytte även konjaken mot 1cl mörk rom.
Sanne
Detta är det godaste jag ätit på länge! Alla våra vänner tyckte att det var riktigt gott! Minska bara mängden choklad och cognac så blir det perfekt!
Ewa
Hade väl för höga förväntningar, men detta tycker inte jag var någon höjdare. Kommer inte att göra det igen.
Gunnel
Uppskattad avslutning på nyårsmiddagen. Hade i lite mindre konjekt vilket blev bra. Körde marabous mörka choklad i mixern vilket blev jättebra men jag tar mindre choklad nästa gång för det kommer att bli fler!
Åsa
2005-12-31 Christina Ahl. Gävle Mycket gott o snabbt tillagat. Bytte ut hallonen mot björnbär och använde hälften av whiskyn. Lagom tinad var den utsökt
Christina
Gott men lite för mycket choklad. Skulle nog även riva chokladen nästa gång i stället för att hacka den. Hade halva mängden konjak i och det blev lagom smak tyckte jag. Låt den stå framme en halvtimme innan servering. Vi fick hacka oss genom den..
Lisa
Lättlagad och väldigt god! Hade konjak i och det blev en lättäten dessert till nyårsaftonen! Lagom frisk smak, perfekt avslutning efter middagen!
Helen
Väldigt god och lättgjord. Personligen tyckte jag att det var lite för mycket choklad. Annars var den väldigt uppskattad av alla.
Linda
Väldigt god och lättlagad. Hade halva mängden whiskey och det blev precis lagom. Låt den stå framme ett tag innan servering, vi tog fram den och åt den för snabbt. När vi fikat klart var den som godast...
Karolina
Har snabbt blivit hela familjens och släktens favoritdessert. Lättlagad och fantastisk god.
Monica