Marängparfait med hallon och choklad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marängparfait med hallon och choklad

En riktigt smarrig och härlig parfait med smak av maräng, hallon och choklad. Marängparfaiten passar utmärkt att servera som dessert eller efterrätt vid festligare tillfällen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädden tjock. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Tillsätt sockret i äggviteskummet och vispa ytterligare ett par minuter.
  2. Rör ner hälften av hallonen och den hackade chokladen i marängmassan.
  3. Rör ner den vispade grädden och smaksätt med konjak eller whiskey.
  4. Häll parfaiten i en form klädd med plastfolie och ställ den i frysen minst 3 timmar.
  5. Stjälp upp parfaiten på ett fat. Garnera med resten av hallonen. Pudra eventuellt kakao över parfaiten innan servering.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 äggvita
  • 1 dl socker
  • 250 g hallon
  • 100 g finhackad mörk choklad
  • 2 msk konjak eller whiskey
Lägg till i inköpslistan