Marängparfait med hallon och choklad
En riktigt smarrig och härlig parfait med smak av maräng, hallon och choklad. Marängparfaiten passar utmärkt att servera som dessert eller efterrätt vid festligare tillfällen.
Ingredienser
4 portioner
2 dl vispgrädde
1 äggvita
1 dl socker
250 g hallon
100 g finhackad mörk choklad
2 msk konjak eller whiskey
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Gick på tipsen nedan och minskade mängden choklad. Bytte även konjaken mot 1cl mörk rom.
Sanne
2022-12-31Detta är det godaste jag ätit på länge! Alla våra vänner tyckte att det var riktigt gott! Minska bara mängden choklad och cognac så blir det perfekt!
Ewa
2008-03-19Hade väl för höga förväntningar, men detta tycker inte jag var någon höjdare. Kommer inte att göra det igen.
Gunnel
2008-01-02