Marängpaj med citron
Marängpaj med citron är en underbar efterrätt. Ett sprött pajskal fyllt med syrlig citronkräm och toppat med ljuvligt seg maräng är en svårslagen dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001
Ingredienser
12-14 bitar
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning
finrivet skal och saft av 3 citroner (ca 2 dl saft)
3 äggulor
3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
125 g rumstempererat smör
Maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar.
Energi1689 KJ / 404 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater52 g
Protein5 g
Kommentarer
Kan man göra pajen en dag i förväg? Håller marängen över natten i kylen?
Pia
2023-08-13Hej Pia! Det går att göra pajen en dag innan och förvara i kylen men marängen kan börja "svettas". Det gör ingen skillnad på smaken men den kanske inte är lika tjusig i utseendet. Vi rekommenderar därför att göra marängen samma dag som du serverar den för bästa möljliga resultat. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-14För mig är det ”go to” receptet när jag vill ha en syrlig söt go citronpaj.
Jan
2023-04-01Beskrivningen på hur man blandar fyllningen kunde vart tydligare, vispade på tvåan i en halvtimme tills jag insåg att man måste värma upp den innan man sjuder. Extremt sur, skulle nog ta en halv/ en citron mindre
Melinda
2022-12-29Hej Melinda! Våra kockar har provlagat om receptet och gjort flera justeringar. Vi har därför tagit bort flera kommentarer som hänvisar till det gamla receptet. Hoppas du och ni andra vill prova igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-22