Marängpaj med citron

117
47
Marängpaj med citron

Marängpaj med citron är en underbar efterrätt. Ett sprött pajskal fyllt med syrlig citronkräm och toppat med ljuvligt seg maräng är en svårslagen dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Marängpaj med citron

Ingredienser

8 portioner
125 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl

Fyllning

rivet skal av 4 citroner (4 citroner motsvarar 8-10 msk)
juicen av 4 citroner (juicen av 4 st motsvarar knappt 2 dl)
6 äggulor
1 dl strösocker
25 g smör

Maräng

3 äggvitor
2 dl strösocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjöllkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkfritt matfett.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj mjölkfritt margarin istället för smör. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

117

Kommentarer

Hanna

2022-02-17

detta blev riktigt dåligt. bottnen blev blek, krämen skar sig och marängen blev bränd. Jag som trodde tre minuter skulle vara för lite... #arg.

Catharina

2022-01-28

Lite överdrivet säga att Pajen blev ”äcklig”, men väldigt syrlig ja! Ibland får man använda magkänslan och pröva sig fram. Tog därför bara i 2 citroner,(medelstora) av skal o saft och lite extra socker. Med söta marängen på, blev det en supergod kombo

Marion

2022-01-11

Kan man får ett recept på citronpaj som är bra

Redaktionen ICAse

2022-01-11

Hej Marion! Kanske något av dessa kan passa? https://www.ica.se/recept/citron/paj/ Hoppas på det. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1969 KJ / 471 kCal
Fett 20 g
Salt 0.44 g
Kolhydrater 66 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Rice Krispies-tårta
Citronpaj
Krämbulle
Paris brest
Rabarberbulle