Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Maränggratinerad rabarber

Maränggratinerade rabarber är en fluffig och sötsyrligt läcker dessert som är helrätt en solig dag i rabarbersäsong. Rabarberbitar på skivor av vitt bröd i ugnsform, ett täcke av vispad maräng över, gratinera i ugnen och servera direkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj rabarbern och skär den i dm-långa bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över hälften av sockret. Sätt in i ugn i 200°C tills de blivit mjuka. Ta ut formen och höj temperaturen till 250°C.
  2. Vispa vitorna till styvt skum. Häll i resten av sockret och vispa till marängmassa.
  3. Smörj en plåt sparsamt med smöret och lägg på de kantskurna brödskivorna. Fördela rabarber på brödet i ordnade staplar. Bred marängmassan på toppen.
  4. Ställ in i ugn i 250°C och gratinera tills marängen fått färg. Servera direkt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • 4 skivor franskbröd
  • 1/2 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer