Marängbakelse med limekräm och frukt

Betyg 3.8 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Marängbakelse med limekräm och frukt

Frasig maräng smaksatt med choklad. Marängen är fylld med en söt och syrlig kräm på lime och toppad med färska bär. Marängerna och limekrämen kan med fördel göras en dag före. Kan detta vara en blivande påskklassiker?

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013

Marängbakelse med limekräm och frukt

Ingredienser

6 portioner

Limekräm

4 ägg
1 burk söt, kondenserad mjölk (à ca 400 g)
1 dl färskpressad limejuice (1 dl juice motsvarar saften från ca 4 st lime)

Maräng

75 g mörk choklad (ca 70 %)
1 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 tsk ättiksprit (12 %)
1 msk majsstärkelse (Maizena)

Topping

3 dl färsk mango eller ananas i bitar
choklad att hyvla över
2 dl frysta/färska hallon
florsocker att pudra över
mynta till garnering

Gör så här

04:00:00
00:05:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Elisabeth: Det står i punkt tre.

    Bodil

  • Hur gör man limekrämen?

    Elisabeth

  • Gott!

    Birgitta

Testa liknande recept

  • Vegansk pavlova med hallonsorbet
    Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabb hallonsorbet med mynta
    Betyg 3.5 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fyllda maränger med hasselnötskola
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Maränger (grundrecept)
    Betyg 4.1 av 5.721 personer har röstat
    Receptet har 60 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad