Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Maräng med vaniljkräm och jordgubbar

Supersöt och smarrig efterrätt som passar utmärkt på sommarfesten. Du gör din egen frasiga marängbotten och klickar på fluffig vaniljkräm. På tårtbitarna placerar du kiwi och nyplockade jordgubbar och strör över hackad mandel. En lyckad kombination!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver och salt.
  3. Klicka ut smeten på en bakpappersklädd ugnsplåt. Bred ut till en "tallriksstor" tårtbotten, ca 20 cm i diameter (för 6 port).
  4. Sätt in plåten i mitten av ugnen. Stäng genast av ugnen. Låt marängen stå i ugnen minst 1 timme.
  5. Vispa vaniljvispen till fast konsistens enligt anvisning på paketet. Skär upp marängbottnen i lagom stora tårtbitar medan den är varm. Klicka en generös klick vaniljvisp på varje bit.
  6. Garnera med jordgubbar och kiwi. Strö över hackad mandel.

För alla

Tårtan är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: byt vaniljvisp mot mjölkfri vaniljkräm från Oatly eller Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 krm salt
  • 2 dl vaniljvisp
Garnering
  • 500 g jordgubbar
  • 2 kiwifrukter
  • 3 msk hackad mandel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 920 kJ / 220 kCal
Fett: 7 g
Läs mer om näringsvärden