Maräng med vaniljkräm och jordgubbar
Supersöt och smarrig efterrätt som passar utmärkt på sommarfesten. Du gör din egen frasiga marängbotten och klickar på fluffig vaniljkräm. På tårtbitarna placerar du kiwi och nyplockade jordgubbar och strör över hackad mandel. En lyckad kombination!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
Ingredienser
6 portioner
2 äggvitor
1 1/2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
2 dl vaniljvisp
Garnering
500 g jordgubbar
2 kiwifrukter
2 - 3 msk hackad mandel
För alla
Tårtan är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: byt vaniljvisp mot mjölkfri vaniljkräm från Oatly eller Beneviva.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi920 KJ / 220 kCal
Fett7 g
Kommentarer