Mannagrynspudding med dinkel
Ett charmigt recept på krämig mannagrynspudding med dinkel som passar bra att servera till efterrätt. Du gör puddingen av bland annat mjölk, mannagryn, ägg, socker och mandel. Servera den mumsiga puddingen med körsbärssylt.
Ingredienser
4 portioner
8 dl mjölk
1 krm salt
2 dl dinkelmannagryn
2 ägg
1 äggula
4 msk socker
2 bittermandlar
körsbärssylt till servering
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hittade bara mannagryn med dinkel, fullkorn.....Vet ej om det blev någon skillnad men hade det inte varit för bittermandeln hade det inte smakat något vidare....Kommer nog inte göra om det, tyvärr.
Annica
2008-11-09