Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mannagrynspudding med dinkel

Ett charmigt recept på krämig mannagrynspudding med dinkel som passar bra att servera till efterrätt. Du gör puddingen av bland annat mjölk, mannagryn, ägg, socker och mandel. Servera den mumsiga puddingen med körsbärssylt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka upp mjölken med salt. Sänk värmen och vispa i mannagrynen. Låt sjuda ca 5 minuter till en tjock gröt utan klumpar. Låt svalna.
  3. Blanda i äggen och äggulan. Smaksätt med socker och finriven bittermandel. Häll gröten i en smord ugnssäker form.
  4. Grädda mitt i ugnen i 20-30 minuter.
  5. Servera mannagrynspuddingen med körsbärssylt.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 2 dl dinkelmannagryn
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 4 msk socker
  • 2 bittermandlar
  • körsbärssylt till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?