Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kokosglass

Att göra egen glass är enklare än vad man kan tro. Detta recept på kokosglass gör du med ägg, socker, kokosmjölk, bittermandel och rom. Rör ihop och värm smeten och lägg sedan in i frysen för att få glasskonsistens. Servera med färsk frukt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ägg, socker och hälften av kokosmjölken i en kastrull. Ställ i hett vattenbad. Värm under vispning tills smeten tjocknat, ca 10 minuter.
  2. Ta kastrullen från värmen. Rör då och då tills den svalnat. Rör ner resten av kokosmjölken. Smaksätt.
  3. Häll blandningen i en vattensköljd form och frys i minst 4 timmar eller kör i glassmaskin. Servera med färsk frukt, t ex papaya och kiwi.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 g)
  • 1 droppe bittermandel
  • ev 2 msk rom (gärna mörk)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer