Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Mangote-sorbet med romrussin

Mangote-sorbet med romrussin är ett recept för dig som gillar utmaningar. Efterrätten passar perfekt till fest. Du gör sorbet av te med mangosmak, vatten, socker, citron och ägg. En blandning av rom och russin har du på vid servering och även mango.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1997
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 dl vatten
  • 4 msk mangote
  • 0,8 dl socker
  • saft av 1 citron
  • 1 ägg
Till servering
  • 1 dl russin
  • 1/2 dl rom
  • 1 mango
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Brygg ett kraftigt te av vatten och mangote, låt dra i 5 minuter och sila det.
  2. Blanda med socker och citronsaft i en bunke. Låt blandningen kallna och ställ in den i frysen. Låt teet stå några timmar tills det börjar frysa, ta ut det och vispa med elvisp till en porös massa.
  3. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda med temassan. Ställ in blandningen i frysen och frys den någon timme. Vispa blandningen luftig och frys in i ytterligare några timmar.
  4. Blanda russin och rom och låt dra en stund före servering. Skala och skiva mangofrukten.
  5. Vispa upp sorbeten strax före servering, skeda upp i skålar, häll på romrussin och lägg på några skivor mango. Servera genast.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(2)