Mangold med citron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mangold med citron

Mangold med citron är en mycket lättlagad grönsaksrätt, som är mild och syrlig i smaken. Har du inte tillgång till mangold går det bra med spenat. Serveras med fördel som tillbehör på buffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten utan salt.
  2. Skölj mangolden eller spenaten och koka i ca 3 minuter. Skölj under rinnande kallt vatten. Krama ut vattnet.
  3. Pressa citronen. Lös upp salt i vatten. Blanda med citronjuicen. Fördela det över mangolden/spenaten. Låt ligga i 30 minuter och krama ut vätskan innan du lägger upp på ett fat.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Babymangold och babyspenat kan användas i stället men doppas då bara i det kokande vattnet.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 dl vatten
  • 500 g mangold eller spenat
  • 1 citron
  • 2 msk vatten
  • 1 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 80 kJ / 20 kCal
Läs mer om näringsvärden