Mangoglacerad lax med citrongräsbuljong och shiitakesvamp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mangoglacerad lax med citrongräsbuljong och shiitakesvamp

Mangoglacerad lax med citrongräs och shiitakesvamp är en nudelrätt med asiatiska toner. Laxen som du glaserar med mangosås ligger fint på nudlarna och shiitaken, som omges av en buljong med en frisk smak av citrongräs.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på dryg medelvärme. Bryn laxen på båda sidor och krydda med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnssäker form och pensla med sweet mangosås. Sätt in formen mitt i ugnen 12 -15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  3. Skär citrongräset i 2 cm bitar. Lägg bitarna och stjärnanisen i hönsbuljongen och koka sakta i 10 minuter.
  4. Ta bort foten på svampen och skiva hatten. Skala och skär morötterna i sneda skivor. Skär gräslöken i 2 cm långa strån.
  5. Sila bort citrongräs och stjärnanis. Lägg svamp, morötter och nudlar i buljongen och koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt buljongen med limejuice.
  6. Servera laxen med buljong, grönsaker, nudlar och strö över gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk olivolja
  • 4 portionsbitar lax (à ca 150 g)
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk sweet mangosås
  • 2 citrongräs
  • 2 stjärnanis
  • 12 dl hönsbuljong
  • 100 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 2 morötter
  • 1 kruka gräslök
  • 4 portioner äggnudlar
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2609 kJ / 623 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden