Mangoglacerad lax med citrongräsbuljong och shiitakesvamp

7
1
Mangoglacerad lax med citrongräsbuljong och shiitakesvamp

Mangoglacerad lax med citrongräs och shiitakesvamp är en nudelrätt med asiatiska toner. Laxen som du glaserar med mangosås ligger fint på nudlarna och shiitaken, som omges av en buljong med en frisk smak av citrongräs.

Mangoglacerad lax med citrongräsbuljong och shiitakesvamp

Ingredienser

4 portioner
1 msk olivolja
4 portionsbitar lax (à ca 150 g)
salt och svartpeppar
3 msk sweet mangosås
2 citrongräs
2 stjärnanis
12 dl hönsbuljong
100 g shiitakesvamp eller champinjoner
2 morötter
1 kruka gräslök
4 portioner äggnudlar
1 lime

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Margareta

2022-10-18

God soppa med fina smaker. Eftersom sweet mangosås verkar ha utgått ur sortimentet använde jag Spicy Mango, Ica Selection.

Näringsvärde per portion

Energi 2609 KJ / 623 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden