Mangoglacerad lax med citrongräsbuljong och shiitakesvamp

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
1
Mangoglacerad lax med citrongräsbuljong och shiitakesvamp

Mangoglacerad lax med citrongräs och shiitakesvamp är en nudelrätt med asiatiska toner. Laxen som du glaserar med mangosås ligger fint på nudlarna och shiitaken, som omges av en buljong med en frisk smak av citrongräs.

Mangoglacerad lax med citrongräsbuljong och shiitakesvamp

Ingredienser

4 portioner
1 msk  olivolja
4   portionsbitar lax (à ca 150 g)
salt och svartpeppar
3 msk  sweet mangosås
2   citrongräs
2   stjärnanis
12 dl  hönsbuljong
100 g  shiitakesvamp eller champinjoner
2   morötter
1   kruka gräslök
4   portioner äggnudlar
1   lime

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

God soppa med fina smaker. Eftersom sweet mangosås verkar ha utgått ur sortimentet använde jag Spicy Mango, Ica Selection.

Margareta

2022-10-18

Näringsvärde per portion

Energi2609 KJ / 623 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Nudlar med grönsaker, svamp och räkor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekta tomater med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Älgramen med shiitakesvamp
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Dan dan nudlar
Betyg 4.6 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ramensoppa med shiitake och ägg
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga