Mangoglacerad lax med citrongräsbuljong och shiitakesvamp
Mangoglacerad lax med citrongräs och shiitakesvamp är en nudelrätt med asiatiska toner. Laxen som du glaserar med mangosås ligger fint på nudlarna och shiitaken, som omges av en buljong med en frisk smak av citrongräs.
Ingredienser
4 portioner
1 msk olivolja
4 portionsbitar lax (à ca 150 g)
salt
svartpeppar
3 msk sweet mangosås
2 citrongräs
2 stjärnanis
12 dl hönsbuljong
100 g shiitakesvamp eller champinjoner
2 morötter
1 kruka gräslök
4 portioner äggnudlar
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2609 KJ / 623 kCal
Fett25.8 g
Kommentar
God soppa med fina smaker. Eftersom sweet mangosås verkar ha utgått ur sortimentet använde jag Spicy Mango, Ica Selection.
Margareta
2022-10-18