Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Mangofylld kycklingfilé med currysås

Läcker fågelrätt med nya spännande smaker där sött möter salt! Fyll din filé med mangobitar och stek sedan med panering. Currysåsen ger kycklingen fantastiska smaker tillsammans med frukten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt mangon rinna av. Skär en djup ficka i varje filé. Fyll fickorna med mango, fäst ev. ihop med trästickor.
  2. Vänd filéerna först i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet blandat med salt och peppar. Stek kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna ca 10 min per sida.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i matfettet i en kastrull tillsammans med curryn några min.
  4. Häll på buljong och grädde och låt koka under lock ca 10 min. Smaka av med farin, salt och peppar. Vispa i maizenaredningen och låt koka 1 min. Servera de mangofyllda kycklingfiléerna med currysåsen, ris och wokgrönsaker.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 burk skivad mango (à 425 g)
  • 8 kycklingfiléer
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 1 - 1 1/2 krm peppar
Till stekning
  • 3 - 3 1/2 msk olja
  • 1 gul lök
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk margarin eller smör
  • 1 - 1 1/2 msk curry
  • 3 dl kycklingbuljong (fond + vatten)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 tsk salt
  • 1 - 1 1/2 krm mald vitpeppar
  • 2 - 2 1/2 msk ljus maizenaredning
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer