Mangofylld kycklingfilé med currysås
Läcker fågelrätt med nya spännande smaker där sött möter salt! Fyll din filé med mangobitar och stek sedan med panering. Currysåsen ger kycklingen fantastiska smaker tillsammans med frukten.
Ingredienser
8 portioner
1 burk skivad mango (à 425 g)
8 kycklingfiléer
2 ägg
3 dl ströbröd
2 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar
Till stekning
3 - 3 1/2 msk olja
1 gul lök
2 - 3 vitlöksklyftor
2 msk margarin eller smör
1 - 1 1/2 msk curry
3 dl kycklingbuljong (fond + vatten)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk brun farin
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm mald vitpeppar
2 - 2 1/2 msk ljus maizenaredning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
070331 när min son Michael med sonen Marcus var här så tillagade jag denna rätt och bjöd på, det blev en höjdare, jag lovar. Michael är en riktig gormet och detta gillade han skarpt precis som i andra, så den finns nu bland mina favoriter. Margaretha
Margareta
2007-04-01