Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mangofromage i paketform

Lysande fromage med läckra smaker av mango och lakrits. Efterrätten tar sin tid att tillaga, men du kommer bli glatt överraskad över hur snabbt den kommer ta slut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.
  2. Skala, kärna ur och mixa mangon i matberedare eller mixer. Vispa äggula och socker och blanda i den mixade mangon. Vispa äggvita och grädde till fast skum i varsin bunke. Vänd ner äggvitan och grädden i mangosmeten.
  3. Smält gelatinbladen i en liten kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen, full effekt (max 800W), 20-30 sek. Rör ner gelatinet i mangosmeten.
  4. Skölj portionskoppar, helst fyrkantiga,  i vatten och häll i mangosmeten. Låt stå i kylskåpet ca 3 tim. Stjälp upp mangomoussen på assietter.
  5. Garnera med lakritssnören knutna till rosetter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gelatinblad
  • 1 mango
  • 1 ägg
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
Garnering
  • lakritssnören
Lägg till i inköpslistan