Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Mangomousse med chokladglasyr

En härligt fräsch och krämig efterrätt som får det att vattnas i munnen! Du gör först en mousse av mango och toppar sedan moussen med en smarrig chokladglasyr. Servera mangomoussen som dessert och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min.
  2. Skala, kärna ur och mixa fruktköttet från mangon tillsammans med florsockret och citronsaften, med mixerstav eller i en matberedare. Blanda i yoghurten. Vispa grädden till ett fast skum.
  3. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), ca 20 sek. Häll gelatinet i en fin stråle i mangopurén under omrörning. Vänd i grädden. Fördela moussen i glas. Ställ kallt att stelna ca 2 tim.
  4. Glasyr: Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en skål och smält över vattenbad eller i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) 11/2 -2 min. Rör samman florsocker och citronsaft.
  5. Blanda ner i chokladen under omrörning. Ringla glasyren över moussen och ställ kallt ytterligare ca 1 tim.
  6. Servera, gärna med ett kex eller en liten kaka.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 gelatinblad
  • 2 mango (2 mango motsvarar 1 paket fryst ICA mango)
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 msk pressad saft av citron
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 dl vispgrädde
Glasyr
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk pressad saft av citron
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer