Mangomousse med chokladglasyr

32
4
Mangomousse med chokladglasyr

En härligt fräsch och krämig efterrätt som får det att vattnas i munnen! Du gör först en mousse av mango och toppar sedan moussen med en smarrig chokladglasyr. Servera mangomoussen som dessert och njut!

Mangomousse med chokladglasyr

Ingredienser

8 portioner
3 gelatinblad
2 mango (2 mango motsvarar 1 paket fryst ICA mango)
1 1/2 dl florsocker
2 msk pressad saft av citron
2 dl matyoghurt
3 dl vispgrädde

Glasyr

100 g mörk blockchoklad
1 dl florsocker
2 msk pressad saft av citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Per

2014-08-10

För mycket grädde! Och chokladen passar inte riktigt till! Jag har testat ett recept från urminkokbok.blogg.se, mycket fräschare och mandelbottnen är grym!

Veronica

2007-04-09

Gott, men inte wow! Tyckte det smakade för mycket vispgrädde. Använde gelatinpulver istället för blad. Tog 1 tsk (motsvarar 2 blad) och det blev alldeles lagom konsistens.

Bo

2006-04-12

Lätt att göra, men jag tyckte att nästa gång så skall jag ta ett gelantinblad mindre.