Mangomousse med chokladglasyr

En härligt fräsch och krämig efterrätt som får det att vattnas i munnen! Du gör först en mousse av mango och toppar sedan moussen med en smarrig chokladglasyr. Servera mangomoussen som dessert och njut!

Ingredienser
8 portioner
3 gelatinblad
2 mango (2 mango motsvarar 1 paket fryst ICA mango)
1 1/2 dl florsocker
2 msk pressad saft av citron
2 dl matyoghurt
3 dl vispgrädde
Glasyr
100 g mörk blockchoklad
1 dl florsocker
2 msk pressad saft av citron
Gör så här
00:05:00
02:00:00
00:01:30
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
För mycket grädde! Och chokladen passar inte riktigt till! Jag har testat ett recept från urminkokbok.blogg.se, mycket fräschare och mandelbottnen är grym!
Per
2014-08-10Gott, men inte wow! Tyckte det smakade för mycket vispgrädde. Använde gelatinpulver istället för blad. Tog 1 tsk (motsvarar 2 blad) och det blev alldeles lagom konsistens.
Veronica
2007-04-09Lätt att göra, men jag tyckte att nästa gång så skall jag ta ett gelantinblad mindre.
Bo
2006-04-12