Mangomousse med chokladglasyr
En härligt fräsch och krämig efterrätt som får det att vattnas i munnen! Du gör först en mousse av mango och toppar sedan moussen med en smarrig chokladglasyr. Servera mangomoussen som dessert och njut!
Ingredienser
8 portioner
3 gelatinblad
2 mango (2 mango motsvarar 1 paket fryst ICA mango)
1 1/2 dl florsocker
2 msk pressad saft av citron
2 dl matyoghurt
3 dl vispgrädde
Glasyr
100 g mörk blockchoklad
1 dl florsocker
2 msk pressad saft av citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
För mycket grädde! Och chokladen passar inte riktigt till! Jag har testat ett recept från urminkokbok.blogg.se, mycket fräschare och mandelbottnen är grym!
Per
2014-08-10Gott, men inte wow! Tyckte det smakade för mycket vispgrädde. Använde gelatinpulver istället för blad. Tog 1 tsk (motsvarar 2 blad) och det blev alldeles lagom konsistens.
Veronica
2007-04-09Lätt att göra, men jag tyckte att nästa gång så skall jag ta ett gelantinblad mindre.
Bo
2006-04-12