Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mangogelè med kokos

I Kina är det vanligt med gelégodis gjord på färska frukter och bär. Den här mangogelén rullad i riven kokos är ett gott exempel. Du gör den enkelt med färsk eller fryst mango, socker och gelatin.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 25 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
  2. Mixa mangon slät med en stavmixer.
  3. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Tillsätt ner den mixade mangon och koka upp. Ta från värmen.
  4. Krama ut vattnet ur gelatinet och rör ner i mangoblandningen.
  5. Häll upp i en plastfolieklädd form, ca 15 x 15 cm (för ca 25 bitar). Ställ i kylen minst 6 timmar.
  6. Skär mangogelén i tärningar. Rulla dem i kokos. Förvara i kylskåp.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 25 bitar
  • 5 gelatinblad
  • 250 g fryst, tinad mango
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl riven kokos
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 187 kJ / 45 kCal