Mango- och yoghurtpannacotta

Pannacotta är en riktigt publikfriare när det kommer till desserter. Att den italienska gräddpuddingen är lätt att variera gör inte saken sämre. Mixa i lite mango och låt stelna i lutande glas. Fyll upp med en limesyrlig yoghurtpannacotta för extra snygg effekt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Ingredienser
6 portioner
Mangopannacotta
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
3 blötlagda urkramade gelatinblad
250 g fryst tinad mango
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
Yoghurtpannakotta
2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk finrivet limeskal
2 blötlagda urkramade gelatinblad
2 dl turkisk yoghurt (10%)
Till servering
mango
myntablad
Gör så här
02:00:00
00:05:00
02:00:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2257 KJ / 540 kCal
Fett44 g
Salt0.07 g
Kolhydrater29 g
Protein8 g
Kommentarer
3 stYoghurt pannacottan var jättegod! Jag toppade den med en kula mangosorbet, som en ”äggula”. Kul efterrätt till Påsk!
Veronika
Lätt att göra, kom ihåg att den ska vila 2*2h. Det syrliga var gott och fräscht. Gjorde med mango enligt recept men hade i allt och sedan extra till garnering. Kan tänka mig att den är god med andra bär med. Kommer bli ett nytt favorit pannacottarecept.
Sara
Väl tilltagna portioner! Tyckte det kunde vara större smakskillnad mellan lagren, så ta med fördel med mango.
Emma