Driva på frusen älv är ett delikat recept på en krämig dessert som är Norrbottens nya landskapsrätt. Du gör efterrätten av bland annat svartvinbärssaft, grädde, fil, vinbär, vit choklad och lime. Perfekt till fest!
Ingredienser
4 portioner
1
dl
konc svartvinbärssaft
2
gelatinblad
1 1/2
dl
vispgrädde
1 1/2
dl
långfil
1
tsk
vaniljsocker
svarta vinbär till garnering
Limeganache
30
g
vit choklad
rivet skal av 1/2
lime
1/2
dl
vispgrädde
Kanderade limeskal
1/2
dl
vatten
1/2
dl
socker
2
msk
finstrimlat limeskal
Gör så här
Tips
Kanderade limeskal: Koka upp vatten och socker. Lägg i finstrimlat limeskal. Koka ca 2 minuter. Sila av. Lägg skalen på ett fat. Strö över socker, vänd runt och låt torka.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
39
4 st
Kommentarer
Marika
2022-02-28
Ska desserten stå i kylen eller i frysen de första 4timmarna?
Redaktionen ICAse
2022-03-03
Hej Marika!
Desserten ska stå i kylskåp. Vi har nu uppdaterat receptet med det. Hälsningar Michelle
Ulrika
2022-02-03
Förslag på alternativ till långfil som är svår att få tag på.
I alla fall i Skåne!
Charlotte
2013-07-28
Väldigt lätt och snabb efterrätt att förbereda. Jag misslyckades dock att få limeganachen att bli "fast". Jag valde att göra för 4 pers, men delade upp det i tre portioner, tycker det blev bra, dock tycker jag att andelen limeganache var för lite även till 3 portioner, så nästa gång kommer jag göra en större sats av den :) Men en väldigt god efterrätt !
Kommentarer
Marika
2022-02-28Ska desserten stå i kylen eller i frysen de första 4timmarna?
Redaktionen ICAse
2022-03-03Hej Marika! Desserten ska stå i kylskåp. Vi har nu uppdaterat receptet med det. Hälsningar Michelle
Ulrika
2022-02-03Förslag på alternativ till långfil som är svår att få tag på. I alla fall i Skåne!
Charlotte
2013-07-28Väldigt lätt och snabb efterrätt att förbereda. Jag misslyckades dock att få limeganachen att bli "fast". Jag valde att göra för 4 pers, men delade upp det i tre portioner, tycker det blev bra, dock tycker jag att andelen limeganache var för lite även till 3 portioner, så nästa gång kommer jag göra en större sats av den :) Men en väldigt god efterrätt !