Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Mangoglass med kokossmak

Mangoglass med kokossmak är ett gott recept på egen glass för dig som gillar frukt. Blanda mango, socker, vaniljsocker och kokosmjölk och frys den till rätt konsistens. Garnera med mynta och kokosflingor och servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala mangon och skär ut fruktköttet. Lägg det i en matberedare tillsammans med socker och vaniljsocker. Mixa och späd med kokosmjölken.
  2. Häll upp mangomassan i en skål och ställ i frysen eller kör i glassmaskin tills den stelnat, ca 30 min.
    Rör ett par gånger om den står i frysen så blir konsistensen bättre.
  3. Skeda upp glassen i portionsglas. Strö över lite riven kokos och garnera med ett myntablad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor mango (mogen)
  • 1 1/3 dl socker
  • 1/2 dl vaniljsocker
  • 2 1/2 dl kokosmjölk (eller vanlig mjölk 3% )
  • 1 msk kokos (riven)
  • myntablad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer