Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mango- och hallonpaj med kokos

Här är en härlig, krämig och utsökt mango- och hallonpaj med kokos. Den unika smakkombinationen av mango, hallon, kokos och lime tillsammans med pajskalet skapar en magnifik och bedårande efterrätt! Servera gärna pajen med glass eller vaniljkvarg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg mango och hallon i ugnssäkra portionsformar eller i en pajform. Skölj limen, riv av skalet och blanda ner det. Strö på hälften av kokosen.
  3. Smält matfettet. Blanda vetemjöl, havregryn, socker och bakpulver i en bunke och rör ner matfettet. Fördela degen över mango och hallonen. Strö på resten av kokosen.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Servera pajen med glass eller vaniljkvarg.

För alla

Glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri fin mix. Använd ren havre (om den kan inkluderas i kosten).
Laktosfri: använd laktosfritt matfett. Servera med soja- eller havrebaserad glass eller vispad laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Servera med soja- eller havrebaserad glass.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g fryst mango i bitar
  • 250 g hallon
  • 1 lime
  • 1 dl kokos
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker eller råsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?