Hallonbar

28
11
Hallonbar

Denna hallonbar är energirik, perfekt syrlig och härligt söt. Kokosen och de färska hallonen gör den till ett populärt mellanmål som är enkelt att göra själv. Förvara i kylen och ät efter skolan, träningen eller när du blir sugen på något gott.

Hallonbar

Ingredienser

8 portioner
3 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1/2 dl flagad mandel
1/2 dl riven kokos
1 1/2 dl kokosolja
2 msk flytande honung (eller agavesirap för vegansk)

Fyllning

2 förp färska hallon (à 125 g)
3 msk majsstärkelse

För alla

Fri från lakos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Hallonbarsen går bra att frysa in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Anna

2022-10-07

Jag använde fiberhavregryn, hackad mandel istället för flagor, tog sesamfrön istället för kokosflingor, körde med agavesirap för mer kalorisnålt, och bytte ut ungefär hälften av hallonen mot blåbär. Jättegott och bra mellanmål! :)

Maria-laura

2022-09-19

Underbart goda. Jag la i lite chiafrön för extra protein samt skörde 4 stycken torkade aprikoser som då blev en half deciliter. Tog det istället för mandlar då jag inte har det. Sen tog jag 7 matskedar majsstärkelse då jag hade frysta bär. Fungerade kanon och smakade riktigt gott. Perfekt efter min hockey träning.🥰

Anna

2021-06-14

Går det att byta ut vetemjölet till något glutenfritt alternativ och behöver mängden isf ändras?

Näringsvärde per portion

Energi 1273 KJ / 304 kCal
Fett 21 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 23 g
Protein 3.5 g
Läs mer om näringsvärden