Hallonbar
Denna hallonbar är energirik, perfekt syrlig och härligt söt. Kokosen och de färska hallonen gör den till ett populärt mellanmål som är enkelt att göra själv. Förvara i kylen och ät efter skolan, träningen eller när du blir sugen på något gott.
Ingredienser
8 portioner
3 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1/2 dl flagad mandel
1/2 dl riven kokos
1 1/2 dl kokosolja
2 msk flytande honung (eller agavesirap för vegansk)
Fyllning
2 förp färska hallon (à 125 g)
3 msk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1273 KJ / 304 kCal
Fett21 g
Salt0.5 g
Kolhydrater23 g
Protein3.5 g
Kommentarer
Superlätta och goda, har gjort med både hallon, blåbär och jordgubbar. Har även toppat med smält bakchoklad innan kylning. Smidigt mellanmål och lätt att variera
Malin
2023-03-15Jag använde fiberhavregryn, hackad mandel istället för flagor, tog sesamfrön istället för kokosflingor, körde med agavesirap för mer kalorisnålt, och bytte ut ungefär hälften av hallonen mot blåbär. Jättegott och bra mellanmål! :)
Anna
2022-10-07Underbart goda. Jag la i lite chiafrön för extra protein samt skörde 4 stycken torkade aprikoser som då blev en half deciliter. Tog det istället för mandlar då jag inte har det. Sen tog jag 7 matskedar majsstärkelse då jag hade frysta bär. Fungerade kanon och smakade riktigt gott. Perfekt efter min hockey träning.🥰
Maria-laura
2022-09-19