Mango- och currykyckling med paprikasallad

15
1
Mango- och currykyckling med paprikasallad

Att blanda ner söta element i maten är en riktigt bra idé, och speciellt till lite kryddigare smaker, som i detta fall är curry! Mango chutney och curryn kommer till sin rätta ihop med den krämiga havregrädden, och de sätter tillsammans smaken till kycklingen som fått sjuda i detta. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2021

Mango- och currykyckling med paprikasallad

Ingredienser

4 portioner
4
port matvete
1
gul lök
600 g
strimlad kycklingfilé
2 tsk
rapsolja
-
salt
-
peppar
2 tsk
curry
1
kycklingbuljongtärning
3/4 dl
mango chutney (original)
2 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
1
röd paprika
65 g
mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfri havregrädde eller annan växtbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Tina

2021-06-07

Mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1849 KJ / 445 kCal
Fett 14 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 35 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept