UNDER 30 MIN | Medel

Mango- och currykyckling med paprikasallad

Att blanda ner söta element i maten är en riktigt bra idé, och speciellt till lite kryddigare smaker, som i detta fall är curry! Mango chutney och curryn kommer till sin rätt ihop med den krämiga havregrädden, och de sätter tillsammans smaken till kycklingen som fått sjuda i detta. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken.
  3. Stek lök och kyckling i oljan i en stor stekpanna. Krydda med salt, peppar och curry. 
  4. Sänk värmen och rör ner smulad buljongtärning, mango chutney och grädde i stekpannan. Låt sjuda i 3 minuter.
  5. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  6. Servera kycklingsåsen med grynen, paprika och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfri havregrädde eller annan växtbaserad gräddersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port matvete
  • 1 gul lök
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 2 tsk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk curry
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3/4 dl mango chutney (original)
  • 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 1 röd paprika
  • 65 g mâchesallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 1849 kJ / 445 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept