Mango- och currykyckling med paprikasallad

10
0 Klimatsmart
Mango- och currykyckling med paprikasallad

Att blanda ner söta element i maten är en riktigt bra idé, och speciellt till lite kryddigare smaker, som i detta fall är curry! Mango chutney och curryn kommer till sin rätt ihop med den krämiga havregrädden, och de sätter tillsammans smaken till kycklingen som fått sjuda i detta. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2020

Mango- och currykyckling med paprikasallad

Ingredienser

4 portioner
4
port matvete
1
gul lök
600 g
strimlad kycklingfilé
2 tsk
rapsolja
-
salt
-
peppar
2 tsk
curry
1
kycklingbuljongtärning
3/4 dl
mango chutney (original)
2 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
1
röd paprika
65 g
mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfri havregrädde eller annan växtbaserad gräddersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1849 KJ / 445 kCal
Fett 14 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 35 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept